Nalazi li se i vaša među njima Zaposlenici su izabrali, ovo su tri najbolje tvrtke za rad u Hrvatskoj

Na svečanoj dodjeli nagrada ‘Najbolji poslodavac‘ MojPosao dodijelio je nagrade poslodavcima koji su ostvarili najviše ocjene prema  istraživanju zadovoljstva zaposlenika.

Najbolji poslodavci u 2022. u kategoriji velikih tvrtki su: 

1.Infinum

2.Rimac Technology

3.ZUBAK GRUPA

U kategoriji srednji tvrtki najbolji poslodavci su: 

1.Q agency

2.Ars Futura

3.Porsche Digital Croatia

Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2022. godinu su: 

1.The Productive Company

2.Kodilion

3.Netgen

Sve tvrtke koje prvi put sudjeluju u Istraživanju ulaze u konkurenciju za priznanje Best new entry – najbolje plasirana nova tvrtka, a ovogodišnji dobitnik je tvrtka Kodilion.

Gledano po industrijama, u djelatnosti Informacijskih tehnologija najbolji rezultat ostvarila je tvrtka Q agency, u proizvodnji Rimac Technology, dok je u djelatnosti trgovine najbolji rezultat ostvarila tvrtka Logista.

Ove godine je u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovalo 67 tvrtki (43 posto srednjih, 36 posto malih, 14 posto velikih i sedam posto mikro tvrtki), a svoje odgovore je ponudilo 6700 zaposlenika (od preko 8500 zaposlenih u tvrtkama sudionicama).

Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 3,35 (od mogućih 4). 

Ispitanici su najbolje ocjene i ove godine dali u kategorijama: Radni uvjeti i Izazovnost radnih zadataka, dok su najlošije ocijenjene kategorije Uključenost u donošenje odluka i Organizacija rada.

Angažirana gotovo polovica zaposlenika

Od ove godine pitanja obuhvaćaju i kategoriju Podrška nadređenog i dok je za očekivati da će ispitanici biti najkritičniji upravo prema nadređenom, to ipak nije slučaj. 

Ono što najbolje poslodavce razlikuje od ostalih upravo su kategorije, Uključenost u donošenje odluka i Osobni rast i razvoj. U tim kategorijama zadovoljstva najveće su razlike najboljih poslodavaca i ostalih tvrtki.

Istraživanjem se mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihova motivacija da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade.

Ovogodišnji rezultati pokazuju da je angažirano 45 posto zaposlenika, dok 53 posto djelatnika nije angažirano. Nemotivirano je svega dva posto zaposlenika.

U tvrtkama dobitnicima postotak angažiranih zaposlenika iznosi visokih 84 posto.

Source: slobodnadalmacija.hr

Tomislav Crnkovic

Learn More →