Modni div kojeg obožavaju Hrvatice drastično kasni s dostavom i povratom novca. Kupci su ogorčeni, a moćni trgovac im poručuje: Za sve je kriv prelazak na euro!

Što se to događa s popularnim španjolskim modnim brendom Mangom zadnjih mjesec dana? Nije u pitanju problem u njihovim fizičkim trgovinama, nego u Mangovom web shopu. Paketi naručeni za Black friday mnogim kupcima još nisu ni stigli, iako obično dođu u roku nekoliko radnih dana, a revolt ogorčenih kupaca je to i veći što su ljudi naručivali božićne poklone.

Jako puno njih posljednjih dana piše ogorčene osvrte na Mangovim stranicama na društvenim mrežama, naročito na Instagramu, gdje imaju skoro 15 milijuna pratitelja. Značajan dio njih se, na brojnim svjetskim jezIcima, žali kako su ostali i bez novca i bez naručene robe, koja im možda više neće ni trebati kad prođe Božić jer je namijenjena za božićne poklone.

Dobra je vijest da u tom slučaju potrošač može u roku od 60 dana jednostrano i bez potrebnog obrazloženja tražiti od ovog konkretnog trgovca raskid ugovora, odnosno povrat novca.

No, veliki broj Mangovih kupaca žali se i kako neuobičajeno dugo čekaju na povrat novca za vraćene artikle.

– Vratila sam neku robu u Zaru i u roku tri sata sam dobila povrat novca, a od Manga ni novca ni odgovora korisničke službe – požalila se jedna potrošačica.

Među onima koji po društvenim mrežama prozIvaju Mango zbog ovakve nepoštene trgovačke prakse ne manjka ni ogorčenih Hrvata.

– Najgori što se tiče povrata, vratila narudžbu, ali povrat novca nikad dobila. Prestrašno za ovakav jedan “brend”. Prevara! – napisala im je ogorčena Hrvatica, na što ju je Mango pozvao da im se obrati u privatnoj poruci.

I mi smo to napravili i čuli sljedeće: uistinu jest problem s povratom novca za vraćene artikle, ali Mango za to krivi činjenicu da Hrvatska prelazi na euro! Još nismo ni prešli, ali Mango je to navodno veliki problem…

– Zbog prelaska s kune na euro, povrat novca u razdoblju od 12. do 31. prosinca može kasniti – obavijestili su i na svoj službenoj web stranici iz Manga hrvatske potrošače.

Do sada je na povrat novca trebalo čekati od 3 do 12 radnih dana od dana primitka povrata u Mangovim skladištima, sad bi to moglo potrajati unedogled. 

Svakako, ovo ne ide na čast španjolskom trgovačkom modnom divu, a mi se samo nadamo da hrvatski potrošači neće doživjeti još sličnih problema zbog prelaska s kune na euro.

Source: slobodnadalmacija.hr

Tomislav Crnkovic

Learn More →