Zažalili svi koji se nisu našli na njihovoj stranici! Nike pri prebacivanju kuna u eure počinio veliku grešku, ekipa pokupovala brdo odjeće za smiješne novce: Bilo je udri-kupuj

Neplanirana najveća blagdanska sniženja jučer su obradovale brojne kupce na web shopu Nikea. Hudice koje koštaju 500 kuna, prodavale su se po 65, toliko su došle i kratke hlače s motivima NBA momčadi, dok su majice snižene s 230 na 30 kuna. I sve se to dogodilo potpuno neplanirano, kao posljedica greške. Petnaestak sniženih artikala nestalo je u rekordnom razdoblju.

Naime, kad snižene cijene pomnožite s trenutnim tečajem eura dobivate njihovu prvotnu cijenu. Tako su se, čini se, jučer u američkom robnom gigantu odlučili cijene u kunama zamijeniti s onima u eurima tjedan dana prije ulaska Hrvatske u eurozonu. Zamijenili su brojeve, no kratica za valutu ostala je ista pa je odjeća umjesto 65 eura, koštala 65 kuna.

Brzo su to primijetili kupci. Poveznice na web shop Nikea širile su se i užarile WhatsApp i Facebook grupe, a tvrtka je izgubila desetak tisuća kuna, piše Jutarnji list. 

– Bila je to najbolji božićni šoping u mojoj povijesti – govori nam, ne skrivajući oduševljenost, jedan od sretnih kupaca. Najbolju ovogodišnju akciju otkrio mu je prijatelj obavijestivši ga porukom o neviđenim sniženjima. Ni naš sugovornik ih nije sačuvao za sebe, nego je radosnu vijest podijelio sa svojim kolegama.

– Kad sam skužio akciju, bilo je udari – kupuj što brže možeš. Navala je bila ogromna i stvari su brzo nestale – opisuje brzinu reakcije kupac. Dodaje da ponuda nije bila prevelika, moglo se kupiti petnaestak artikala po nižim cijenama, mahom odjeće s obilježjima NBA momčadi. On je želio kupiti i tenisice, no njihova je cijena ostala ista.

Neki prijatelji i kolege kojima je podijelio saznanje o cijenama u Nikeu nisu reagirali brzo kao on. Bili su skeptični i sumnjali da se radi o lažnoj internetskoj stranici, o samo još jednoj od mnogobrojnih prevara. Ipak, situacija koja je imala obilježja prevare to nije bila, piše Jutarnji list.

– Pri zaključenju kupnje su se obračunale kune. Nisam provjerio jesu li mi iz banke nakon završetka kupnje skinuli kune, ali drugi su mi rekli da njima jesu. Da su zaista za jednu duksu potrošili 65 kuna – navodi jedan od mnogobrojnih kupaca i nastavlja da ga mnogi pitaju hoće li se Nikeu dogoditi slična omaška, što on naravno ne može znati.

Source: slobodnadalmacija.hr

Tomislav Crnkovic

Learn More →