Petry: U 30 godina ostvarili smo sve bitne strateške ciljeve

Povodom međunarodnog priznanja RH i okončanja  povratka  okupiranih dijelova Hrvatske u ustavno-pravni poredak RH župan ličko-senjski Ernest Petry uputio je čestitke svojim sugrađanima.

– I ove godine 15. siječnja obilježavamo za hrvatsku državnost dva bitna datuma, odnosno Spomendan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i Dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja koji se obilježava kao dan sjećanja na 15. siječnja 1998. godine kada je završen proces povratka okupiranih područja istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske.

Ovim putem svim stanovnicima Ličko-senjske županije 

Čestitam 30. godišnjicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske kao Spomendan na 15. siječnja 1992. godine, od kada je Republika Hrvatska postala i međunarodno priznata država.

Treba napomenuti da smo u posljednjih 30 godina ostvarili sve bitne strateške ciljeve i pozicioniranje relativno mlade hrvatske države, od punopravnog članstva u Europskoj uniji i NATO savezu, pa do nedavnog ulaska u eurozonu i Schengen na koji način se Hrvatska smjestila među 15 država koje su ispunile sve navedene kriterije, napisao je Petry. 

Source: novilist.hr

Tomislav Crnkovic

Learn More →