Kraljica Riječkog karnevala je Maja Babin iz skupine “Draške maškare”, nagrada za koreografiju ide na Škrljevo 

Prva pratilja ovogodišnjeg karnevala je Laura Božović. Druga pratilja je Kristina Vlastelin. 

Ove se godine kraljica trebala odabrati na temelju glasova žirija i glasova publike, u odnosu pola-pola. Publika je tako trebala glasati putem mrežne stranice visitrijeka, no u trenutku kad je glasanje otvoreno, stranica je nažalost “pala”, tako da je temeljem glasova žirija nova 26. kraljica Riječkog karnevala 2023. godine postala Maja Babin iz skupine “Draške maškare”

Prva pratilja ovogodišnjeg karnevala je Laura Božović.

Druga pratilja je Kristina Vlastelin.

Osim kraljice, stručni je sedmeročlani žiri odabrao i najbolju, odnosno najatraktivniju koreografiju koja je pripala škrljevskim maškarama.

Brojnu su publiku u Dvorani mladosti oduševile različite koreografske točke kandidatkinja grupa za novu kraljicu i njihovih grupa, a moglo se vidjeti dramskih, plesnih i recitativnih dijelova, različitih veselih melodija, na engleskome i na hrvatskome, uz naravno, šarene kostime i zanimljivu scenografiju. Svaka je od koreografija dobila veliki pljesak publike, no neke su, moramo priznati, gotovo ozbiljni koreografski komadi.

Kandidatkinje za kraljicu morale su uz prepoznatljivu karnevalsku matricu otplesati i za sadašnjim meštrom, jer svaka kraljica, kao što znamo, mora biti umješna i u pravom domaćem tancu i tancanju. Svaka je kandidatkinja morala pokazati svoju dovitljivost glede načina na koji bi onemogućena meštra dovela do cilja, odgovarale su i na razna domišljata pitanja. Jedan od izazova bio je i stavljanje plašta na svaku od kandidatkinja, ne bi li publika vidjela kojoj najbolje pristaje, a svaka se kandidatkinja i obratila publici.

Publici se obratio gradonačelnik Marko Filipović i poželio je da svi zajedno uživamo u ovome karnevalskom vremenu i da prodrmamo i grad i prigrad, no i naglasio da maškare svakako čuvaju grad.

Glazbeni “intermezzo” bio je Dražen Turčina Šajeta sa svojim hitovima, a na noge je publiku dignuo popularnom pjesmom “Cice i guzice”. S njime je publika otpjevala i pjesmu Novih fosila “moja košulja plava”, a tijekom izvođenja cijela je dvorana bila obasjana svjetlima mobitela.

Source: novilist.hr

TomislavCrnkovic144

Learn More →