Zagrebački fakultet odveo brucoše na luksuzan izlet u Istru, a slijedi izlet u Plitvice Holiday Resort

Zagrebačka škola ekonomije i managementa ove je godina srušila rekord upisa na prvu godinu studija. Jednu od najvećih prednosti koju ističu ZŠEM-ovci je povezivanje s poslovnom zajednicom pa ne čudi podatak kako se 94% studenata zapošljava unutar godine dana od završetka studija.

Najbolji pokazatelj povezivanja studenata s poslovnom zajednicom je edukativan izlet pod nazivom Study Trip: Istra, u organizaciji ZŠEM-a, na kojem su brucoši iz prve ruke mogli vidjeti što točno znači i nudi studij na ZŠEM-u. Posjetili su Infobip, vodeću globalnu komunikacijsku cloud platformu i IT kompaniju u regiji. Među prvima su imali prilike prošetati se po novom kampusu Infobipa “Pangea” u Vodnjanu te su im stručna predavanja održali alumniji ZŠEM-a Matea Luković Rikato, employer branding specialist, te Philip Vranešić, learning and development senior specialist u Infobipu. Infobip kao startup krenuo je 2006. iz malog Vodnjana, iz garaže, da bi postao prvi hrvatski unicorn, koji sada broji više od 3000 zaposlenih, među kojima su mnogobrojni ZŠEM-ovci.

Nakon posjeta Infobipu uslijedio je dolazak u Rovinj, gdje su studenti odsjeli u Design Hotel Lone by Maistra Collection. Slobodno vrijeme su iskoristili za šetnju uz zalazak sunca i relaksaciju u spa zoni hotela. Nakon toga, u konferencijskoj dvorani čekali su ih dekan dr. sc. Mato Njavro i alumni Juraj Šikonja, koji je trenutno COO Maistra Hospitality grupe. Juraj je svoju karijeru započeo u KPMG-u kao pripravnik, a od 2015. do 2021. godine radio je u McKinsey & Company, globalnoj tvrtki za savjetovanje o upravljanju. Nakon završenog preddiplomskog studija na ZŠEM-u upisao je MBA na INSEAD poslovnoj školi, s razvedenim kampusom smještenim u Parizu, Singapuru i Abu Dhabiju, i studirao na svim trima lokacijama unutar godine dana trajanja MBA studija. Dekan i Juraj održali su fireside chat te sa studentima podijelili najkorisnije savjete. Produktivan dan studenti su zaokružili odlaskom u klub Steel Rovinj, u vlasništvu poznatog DJ-a Tome in der Mühlena.

Kako bi brucoše počeli pripremati na globalizirani svijet koji je stalno podložan promjenama, organiziran je i StartUp Weekend, na kojem su studenti prve godine predstavljali svoje projekte stručnom žiriju te dekanu ZŠEM-a. Također, na StartUp Weekendu studenti su se družili s alumnijima ZŠEM-a koji su iz svojih startupova razvili uspješna poslovanja. Pobjednici StartUp Weekenda imali su prilike posjetiti kompaniju Rimac automobili te gledati kako se najpoznatiji hypercar Nevera izrađuje.

U veljači studente ZŠEM-a očekuje edukativan izlet u Gorski kotar, gdje će odsjesti u luksuznom Plitvice Holiday Resortu, u poznatim kućicama na drvetu, te posjetiti važne kompanije iz tog područja Hrvatske.

Više informacija o studiju pronađite na linku, a za upis na preddiplomski ispunite prijavu kako biste saznali što je sve potrebno za upis na najbolju poslovnu školu u Hrvatskoj.

Source: slobodnadalmacija.hr

Tomislav Crnkovic

Learn More →