Opljačkana vila “kralja tjestenine”: Naoružani razbojnici držali ženu i dijete zaključane u kuhinji

Prisilili su Saturnina De Cecca da otvori sef i da im preda dragulje i vrijedne satove te svoj pištolj koji je legalno posjedovao. Pljačkaši su zatim pobjegli s plijenom u ukradenom Audiju

U vili Saturnina De Cecca, člana obitelji koja je vlasnik poznate talijanske tvornice tjestenine, sinoć se dogodila pljačka. Kada su se poduzetnikova supruga i petogodišnja kćer vraćale kući oko 21 sat dočekala su ih četvorica naoružanih razbojnika pokrivenih lica. Kriminalci su prijeteći pištoljem s njima ušli u vilu, na brdovitom području Montesilvana pokraj Pescare te zatvorili ženu i dijete u kuhinju. Potom su prisilili De Cecca da otvori sef i da im preda dragulje i vrijedne satove te svoj pištolj koji je legalno posjedovao. Pljačkaši su zatim pobjegli s plijenom u ukradenom Audiju koji je vozio peti pomagač. Kriminalci bi, prema izjavama svjedoka, mogli biti stranci, javlja La Repubblica. Kako piše La Stampa, mogla bi biti riječ o kriminalcima s Istoka.

Očito je da su kriminalci uoči pljačke pratili navike članova obitelji De Cecco. Sve se dogodilo u nekoliko minuta, bez nasilja prema taocima, ali bili su to trenuci velike napetosti i straha za obitelj De Cecco, javlja La Stampa. Istragu provode karabinjeri.

Saturnino De Cecco / Screenshot

Saturnino De Cecco podnio je ostavku na mjesto potpredsejdnika u obiteljskoj tvrtki početkom 2020., iako je ostao jedan od najjačih dioničara tvrtke De Cecco, trećeg najvećeg proizvođača tjestenine na svijetu s prometom od preko 500 milijuna eura 2021. godine, dva postrojenja u Abruzzu i šest prodajnih sjedišta širom svijeta. Trenutno vodi OverFly, tvrtku koja posjeduje helikoptere i koja djeluje više od deset godina, a i sam upravlja helikopterima. OverFly sa sjedištem u Pescari ima sedam helikoptera za putovanja i transfere.

Source: novilist.hr

TomislavCrnkovic144

Learn More →