Radnici velike dalmatinske tvrtke imaju razloga za zadovoljstvo: svima stižu veće plaće, a to nije sve…

Kaštelanski cementaši imaju razloga za zadovoljstvo, uz porast plaća dobili su i povećanje regresa, božićnice…, sve od 1. siječnja ove godine.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijacement Mladen Radić i predsjednik Uprave CEMEX-a Hrvatska Alen Voloder potpisali su, naime, aneks važećem Kolektivnom ugovoru.

Imajući u vidu utjecaj inflacije i poskupljenja na životni standard zaposlenika, dodatak Kolektivnom ugovoru donosi povećanje plaća za 9 posto fiksno i 2,5 posto varijabilno, ovisno o poziciji plaće unutar platnog razreda i individualnoj ocjeni učinka, priopćili su iz Uprave u Kaštel Sućurcu.

Osim toga, promjene se odnose i na brojne povlastice koje su dio Kolektivnog ugovora. Tako se regres, božićnica i naknada za troškove prehrane povećavaju do maksimalnog neoporezivog iznosa te će u ovoj godini iznositi ukupno 1.460 eura. Podiže se i osnovica za godišnji bonus za 50 posto. Dodatak Kolektivnom ugovoru predviđa i proširenu naknadu za prijevoz te povećanje naknade za korištenje privatnog automobila u službene svrhe.

Valja podsjetiti da je uz povlastice koje osigurava CEMEX-ov Kolektivni ugovor, tijekom prošle godine kompanija dodijelila i jednokratnu novčanu potporu zaposlenicima. U listopadu je isplatila 4.000 kuna neto svim zaposlenicima osim menadžmentu, a povećani su i iznos za dar djeteta do 15 godina te otpremnina prilikom odlaska u mirovinu do maksimalnih neoporezivih iznosa.

Source: slobodnadalmacija.hr

Tomislav Crnkovic

Learn More →