Studiranje na VERN’u uz praksu u top kompanijama

Na projektima, terenskoj nastavi i stručnoj praksi studenti surađuju s tvrtkama poput Valamara, Hiltona, IGH-a, Infobipa, Rimca i Nanobita

Jeste li znali da odabirom odgovarajućeg fakulteta studenti već na studiju stvaraju prilike za pronalazak radnog mjesta u kompanijama koje su trenutno najpoželjniji poslodavci. Stoga se maturanti prije završetka svoga srednjoškolskog obrazovanja nalaze pred prvim pravim “poslovnim” zadatkom, a to je planiranje karijere i odabir odgovarajućeg studija.

Iako su osobni interesi jedan od glavnih kriterija za odabir studija, sve više mladih razmišlja o tome koja će znanja i vještine steći tijekom studiranja te hoće li ih moći primijeniti u poslovnim okruženjima.

Stjecanje praktičnih i odmah primjenjivih znanja radeći na stvarnim projektima s top kompanijama glavne su prednosti studiranja na svim studijima Sveučilišta VERN‘ – od ekonomije, informatike, medija, komunikacija, turizma, filma i multimedije, tehničkog menadžmenta, cyber komunikacija, transmedije, pa sve do onih sasvim novih poput interneta stvari (engl. internet of things).

Studentski projekti

Na svakome od ovih studija studenti tijekom obrazovanja razvijaju vlastite studentske projekte, a kroz suradnju s tvrtkama i profesorima bruse teorijska i stručna znanja te stječu suvremene poslovne vještine. Filmaši snimaju vlastite filmove i gostuju na festivalima, novinari rade po redakcijama, komunikatori osmišljavaju PR projekte i osvajaju nagrade, IT-jevci razvijaju napredna informatička rješenja, ekonomisti pokreću startupove, a kroz međustudijsku suradnju stječu i multidisciplinarna znanja i spoznaje.

Terenska nastava

Terenska nastava, kroz koju se upoznaju s načinom funkcioniranja poslovnih sustava, omogućuje im da upoznaju predstavnike uspješnih tvrtki u Hrvatskoj i steknu dojam kako je raditi u velikim tvrtkama, ali i u uspješnim startupovima koji su od “garaže” dospjeli do svjetskog vrha. Ujedno im je to i prilika da izvide kako bi znanja koja su stekli na studiju mogli primijeniti u tvrtkama poput Styria Media grupe, Hiltona, Instituta građevinarstva Hrvatske, Valamara, Infobipa, Rimca, Nanobita i mnogih drugih.

Stručna praksa

Neki od njih nerijetko odu upravo u te tvrtke kako bi na kraju svoga studija obavili stručnu praksu, koja je obavezna za sve studente i predstavlja završno poslovno profiliranje prije nego što zakorače u karijerni svijet. Ovisno o studiju, svoja poslovna iskustva uglavnom stječu u uspješnim tvrtkama iz korporativnog, medijskog, marketinškog, turističkog, financijskog, IT sektora ili kreativnih industrija (film, multimedija…).

Međunarodna iskustva

Oni koji su željni međunarodnog iskustva odlaze na stručnu praksu u tvrtke ili institucije diljem Europske unije, a kroz program Erasmus+ omogućeno im je i studiranje jednog semestra na nekom od partnerskih stranih sveučilišta u Austriji, Španjolskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, itd.

Maturanti si svoje mjesto na Sveučilištu VERN‘ mogu osigurati već od ožujka, kroz VERN‘ov prijemni ispit, a detaljnije informacije o prijavama i mogućnostima studiranja dostupne su na www.vern.hr.

Source: slobodnadalmacija.hr

TomislavCrnkovic144

Learn More →