Besplatne edukacije za pokretanje biznisa: kako privući pažnju na YouTubeu, pravni aspekti otvaranja web-shopa…

Ako vas zanima kako otvoriti paušalni obrt, koji su pravni aspekti otvaranja web-shopa, kako privući pažnju na YouTubeu i još mnogo toga, adresa za vas je Plavi ured.

Naime, Plavi ured, kao dio Zagrebačkog inovacijskog centra ZICER, organizira besplatne edukacije za sve one koji žele postati poduzetnici ili su već krenuli tim vodama. Te edukacije financira Grad Zagreb, osnivač ZICER-a, no mogu ih pohađati i oni koji nemaju zagrebačku adresu.

Na četverodnevnoj Start-up akademiji, koja vas osposobljava da možete bez straha krenuti s vlastitim poslom, redovito se može čuti dalmatinski naglasak, jer među 20-ak polaznika uvijek bude netko tko je radi toga došao iz dalmatinskih mjesta i gradova. Neki uzimaju godišnji odmor na trenutnom poslu kako bi došli u Vodnikovu ulicu u Zagreb pripremiti se za samostalnu karijeru. Drugi su već napustili stalan posao na kojem su sakupili znatne godine radnog staža, jer su se odlučili da je došlo vrijeme da rade za sebe…

Rezervacija mjesta

Kako bi sakupili sva potrebna znanja da bi se što prije odvažili krenuti u poduzetništvo, Plavi ured također organizira jednodnevne i višednevne edukcije iz marketinga, brendiranja, istraživanja poduzetničke ideje, pisanja prijava za EU fondove, projektnog menadžmenta… Bitno je samo što prije rezervirati mjesto preko internetske stranice Plavog ureda, jer je interes velik.

Ono što osigurava kvalitetu predavanja jest da zainteresirani polaznici mogu iskazati interes za svaku od ponuđenih edukacija i tako biraju koliko često će se svaka od njih održavati. Nadalje, oni koji su prošli edukaciju svaki put anonimno ocjenjuju predavača i temu. O tim ocjenama ovisi hoće li se ista edukacija ponoviti.

Polaznici Start-up akademije, koja se održava svaki treći tjedan, biraju tko će biti novi predavači u Plavom uredu. Naime, kandidati za predavače moraju održati demo sat za polaznike akademije koji ih onda anonimno ocjenjuju.

Plavi ured također besplatno savjetuje buduće i sadašnje poduzetnike. Oni tamo mogu doznati odgovore na gotovo sva pitanja koja ih muče, jer su sveznalice iz Vodnikove istu problematiku već vjerojatno istraživale pokušavajući riješiti probleme drugih poduzetnika. Ako slučajno taj tren ne znaju odgovor, za vas će ga pokušati dobiti. 

Source: slobodnadalmacija.hr

TomislavCrnkovic144

Learn More →