Delnička gradonačelnica čestitala sjajnim mladim kuglačima Goranina

Odličnim nastupima u mlađoj i starijoj juniorskoj konkurenciji kuglači delničkog “Goranina” još su jednom potvrdili visoku razinu nadarenosti koja, praćena kvalitetnim radom, donosi već nekoliko godina zaista sjajne rezultate.

Tako su mlađi juniori koji su nastupili za “Goranin 2” postali ekipni prvaci Hrvatske u kategoriji mlađih juniora. Učinili su to Karlo Petranović (562), Sven Pleše (506), Dino Malnar (567) i Matej Mrle (529) zajedno srušivši 2.164 čunja, što je bilo dovoljno za naslov prvaka Hrvatske za sezonu 2022./2023., odnosno za obranu naslova osvojenog i prošle godine!

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Zaboka” s 2.117 srušenih čunjeva, dok je bronca pripala ekipi “Plitvica” iz Plitvičkih jezera s 2.085 srušenih čunjeva.

Natjecanje je održano na kuglani u Delnicama. Nastupilo je 11 ekipa, a “Goranin” je imao prijavljene dvije ekipe.

Ekipa Goranin I u sastavu Ivan Glad 478, Mateo Kezele 503, Paulo Župan 404 i Niko Mihel 520, odnosno s ukupno 1.905 srušenih čunjeva osvojila je osmo mjesto.

Dvije medalje

Nekoliko dana kasnije Delničani su ostvarili novi hvalevrijedan uspjeh, ovaj put u kategoriji starijih juniora (U23), i to na prvenstvu parova Kuglačke regije Zapad održanom u Rijeci.

Tada su “pale” čak dvije medalje! Zlato su osvojili Matej Frlan i Martin Latinović s 1.142 srušena čunja, a broncu Dominik Jakovac i Matej Mrle s 1.104 srušena čunja.

Između goranskih kuglača do srebra su došli Tomislav Vuković i Antonio Petrović, članovi slunjske “Korane”, koji su srušili 1.125 čunjeva.

No, u ovom slučaju za “Goranin” je važno i četvrto mjesto koje su osvojili Dino Malnar i Karlo Petranović s 1.098 srušenih čunjeva.

Naime, prva četiri para stekla su pravo nastupa na državnom prvenstvu U23 za parove koje će biti održano 5. ožujka u kuglani Mlake u Rijeci, a boje Kuglačke regije Zapad (Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska i Karlovačka županija) branit će čak tri para delničkog “Goranina”.

Ovi sjajni rezultati bili su i povod današnjem prijamu mladih delničkih kuglača kod gradonačelnice Delnica Katarine Mihelčić.

Dominik Jakovac i Matej Mrle - brončani u seniorskoj konkurenciji parova KRZ-a

Uz čestitke na sjajnim rezultatima gradonačelnica je mladim sportašima predala i prigodne darove te istaknula značaj višegodišnjeg predanog rada koji je počeo još dok su današnji prvaci Hrvatske bili učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Delnica, a njihov je rad predstavio tajnik KK-a “Goranin” koji je uz trenera Damira Matkovića i nazaslužniji za projekt koji se prije deset godina počeo ostvarivati suradnjom delničke osnovne škole i KK-a “Goranin”.

Godina odlično počela

– Nakon deset godina rada došli smo do razine na kojoj smo u uzrastu mladih kategorija jedan od ponajboljih hrvatskih klubova.

Do sada smo osvojili 79 medalja na prvenstvima Hrvatske te 52 na razini Kuglačke regije Zapad i Primorsko-goranske županije.

Za sada nam je vrhunac prošla godina, kad smo osvojili 16 medalja na državnim prvenstvima, a ova nam je godina počela odlično jer imamo već pet osvojenih medalja u siječnju – dvije državne, dvije na razini Kuglačke regije Zapad te jednu županijsku.

Pritom je jako bitno istaknuti da smo počeli, iako su svi naši natjecatelji još juniori, osvajati medalje u seniorskom uzrastu.

Sjajni rezultati potvrđeni su i pozivima našim igračima u reprezentaciju Hrvatske pa će tako sigurno neki od naših igrača biti dio reprezentacije Hrvatske na skorašnjem juniorskom Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u Varaždinu u svibnju ove godine, rekao je Tomić.

Mladi kuglači “Goranina”

Za odlične ovogodišnje rezultate najzaslužniji su mladi kuglači “Goranina” – Matej Mrle, Karlo Petranović, Dominik Jakovac, Martin Latinović, Matej Frlan, Dino Malnar i Sven Pleše.

Godinama je s njima radio vrhunski trener Damir Matković, koji je trenutačno zbog osobnih razloga spriječen raditi, a dostojno ga zamjenjuju Dražen Tomić i Marko Petranović te u radu s najmlađima Matej Frlan i Martin Latinović.

Source: novilist.hr

TomislavCrnkovic144

Learn More →