Tri poduzetnička tima predstavila inovacije stručnom žiriju i obogatili inovacijski potencijal zdravstvenog sektora

Kroz tromjesečni program, NetHub akcelerator pružio je podršku healthtech startupima provedbom individualiziranog mentorskog paketa koji je uključivao umrežavanje s tehnološkim mentorima te pružateljima zdravstvene i socijalne skrbi i njihovim korisnicima. U završnici programa predakceleracije NetHub Validated, na Demo danu, tri poduzetnička tima predstavila su svoje inovacije stručnom žiriju i time obogatili inovacijski potencijal zdravstvenog sektora Jadranske Hrvatske, objavio je NetHub, prvi hrvatski poduzetnički akcelerator usredotočen na razvijanje tehnologija u zdravstvu.

U posljednja tri mjeseca provedene su četiri radionice – imerzija, ideacija, prototipiranje i naposlijetku – testiranje s korisnicima. Implementacijom design thinking i lean startup pristupa, odnosno stavljanjem krajnjeg korisnika u središte procesa, timovi su razvili inovativne poslovne ideje u područjima virtualne skrbi, daljinskog praćenja pacijenata i analize podataka u zdravstvu.

Na početku ovog događaja, timovima, žiriju i okupljenoj publici, kako navode, obratila se moderatorica programa Mihaela Papić dok je nakon uvodnog pozdrava, Tea Labetić iz NetHub akceleratora predstavila cilj i koncept programa NetHub Validated, naglasila ključne koristi inovacija u zdravstvu te prezentirala korake u provedbi radionica unutar programa.

Na Demo danu timovi su, u formi pitch prezentacije predstavili svoju ideju žiriju koji su činili stručnjaci iz različitih područja: Damir Brčić, koordinator projekta ICT županija i direktor društva Digitalna Dalmacija, prof. dr. sc. Katarina Vukojević, prodekanica za znanost, poslijediplomske studije i međunarodnu suradnju na Medicinskom fakultetu u Splitu i Vlado Slišković, suosnivač i financijski direktor u biotehnološkom spinoffu Apiotix Technologies.

Najuspješnijim timom proglašen je Waveform – startup čiji proizvod predstavlja softversko rješenje s pratećim nosivim uređajem temeljeno na senzornoj tehnologiji i Internetu stvari, namijenjeno starijoj populaciji i njihovim pružateljima skrbi. Osmišljeno rješenje, kako je istaknuto, zasigurno će pridonijeti sigurnosti starije populacije i olakšati svakodnevni život i redovitu skrb, kako starijima, tako i njihovim bližnjima.

Drugo mjesto osvojio je Hotel‘s Touch – startup fokusiran na razvoj inovativne platforme bazirane na umjetnoj inteligenciji koja turistima nakon odabira vrste zdravstvene usluge nudi personaliziranu turističku ponudu. Poticanjem prilagodbe zdravstvenog sektora tehnološkim promjenama i dinamičkim uvjetima na tržištu, digitalna platforma donijet će napredak turističkom i zdravstvenom sektoru.

Treće mjesto osvojio je MetaBelly – startup s idejom digitalnog rješenja koje pruža podršku u izboru restorana prema zdravstvenom stanju i preferencijama korisnika. Osim navedenog, inovativni proizvod nudi edukativne sadržaje orijentirane na vrstu prehrane, nutricionističko savjetovanje te analizu crijevnog mikrobioma.

Na kraju, poduzetnici su istaknuli veliko zadovoljstvo sudjelovanjem u programu predakceleracije, s naglaskom na stečena nova iskustva i vještine te prilike koje im umrežavanje kroz NetHub Validated može donijeti u budućnosti, izvijestili su iz NetHuba.

Source: slobodnadalmacija.hr

TomislavCrnkovic144

Learn More →