Miriam Brenčić-Cindrić: Bolesnicima poklanjala vrijeme, snagu i iskustvo

Nakon višemjesečne borbe za život 12. veljače 2023. u 47. godini života preminula je dr. Miriam Brenčić-Cindrić, specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije. Rođena je 6. lipnja 1976. godine u Rijeci, a djetinjstvo je provela u Rapcu. U Labinu je pohađala opću gimnaziju, koju je završila 1994. godine, te upisala Studij medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Diplomirala je 2000. godine i stekla zvanje doktora medicine. Specijalistički ispit iz fizikalne medicine i rehabilitacije položila je 2011. godine.

Nakon višegodišnjeg rada u Specijalnoj bolnici »Dr. Martin Horvat« u Rovinju, gdje jedno vrijeme obavlja dužnost v. d. ravnatelja bolnice, 2018. godine prelazi u Zavod za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu KBC-a Rijeka te postaje voditeljica Odjela za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu dječje dobi. Također je bila naslovni asistent na Katedri za neurorehabilitaciju Medicinskog fakulteta u Rijeci. Svoju stručnu edukaciju nastavlja pohađanjem brojnih tečajeva iz područja dječje rehabilitacije te 2019. godine postaje Vojta-instruktor u primjeni Vojta-načela u terapiji djece i mladih. Aktivno je sudjelovala u razmjeni znanja i iskustava na domaćim i međunarodnim kongresima i simpozijima te je autorica brojnih stručnih radova iz područja dječje rehabilitacije.

U profesionalnom svakodnevnom radu bila je u potpunosti i nesebično posvećena bolesnicima. Poklanjala im je velikodušno svoje vrijeme, snagu i iskustvo, pružajući istovremeno ljudsku bliskost na profesionalnoj distanci. Malim je bolesnicima, njihovim roditeljima te jednako tako i svojim suradnicima bila uzor i netko tko je uvijek voljan pomoći u prevladavanju životnih poteškoća. Pomaganje drugima bio je njezin životni poziv, njezina misija.

Stoga ćemo Miriam Brenčić-Cindrić zauvijek pamtiti po neizmjernoj dobroti, brizi za bolesnike, kolegijalnom odnosu prema svima s kojima se u svojoj profesionalnoj karijeri susretala, a zbog čega će nam istinski i trajno nedostajati. I zato, draga Miriam, ovo nije oproštaj. Ovo je samo sjećanje na tvoj životni put jer sjećanja ne mogu nestati, već vječno žive u nama.

Prof. dr. sc. Tea Schnurrer-Luke-Vrbanić, dr. med.

Source: novilist.hr

TomislavCrnkovic144

Learn More →