Autocesta Zagreb-Split konačno otvorena u oba smjera, ali samo za osobna vozila. HAK uputio apel vozačima

Ilustracija / Foto Goran Kovacic/PIXSELL

Zbog vjetra u prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Lopar-Valbiska; katamaranske linije: Pula-Zadar, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je samo za osobna vozila, vozi se jednim prometnim trakom u oba smjera uz ograničenje brzine 40 km na sat, izvijestio je u ponedjeljak navečer Hrvatski autoklub (HAK) .

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno je prekinuta prometna komunikacija iz smjera unutrašnjosti  prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obratno.

HAK moli vozače da poštuju ograničenja na pojedinim državnim cestama koje su zatvorene za sav promet, odnosno za pojedine skupine vozila te da ne kreću na put bez propisane zimske opreme.

Za sav promet zatvorene su zbog vjetra i snijega: DC1 Udbina-Klapavice; Gračac-Knin; DC27 Gračac-Obrovac; DC42 u mjestu Poljanak; DC50 Sveti Rok-Gospić; DC25 Gospić-Karlobag; DC218 Bjelopolje-Donji Lapac; ŽC5217 Dobroselo-Mazin; ŽC4030 u mjestu Petrov Vrh (Kutjevo); ŽC5062 Lič-Lukovo;  ŽC5032 Mrzle Vodice-Gornje Jelenje.

Samo za osobna vozila otvorene su dionica A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; dionica A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (zbog zimskih uvjeta na DC3 teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke, te na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja i Karlobag-Sveta Marija Magdalena; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na cestama u Gorskom kotaru i Lici.

Zbog vjetra u prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Lopar-Valbiska; katamaranske linije: Pula-Zadar, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Source: novilist.hr

TomislavCrnkovic144

Learn More →