Niz besplatnih radionica u Društvenom domu Veprinac

Održat će se likovna, plesna, kreativna i vrtlarska radionica, tečajevi stranih jezika, Mindfulness radionice i Tai chi

Proljeće uvijek u nama budi neku novu energiju i želju za aktivnostima, pa su se u Društvenom domu „Janko Gržinić“ Veprinac uz postojeće, ponudili i novi programi. Tako je već od ovog ponedjeljka s radom započela Likovna radionica za odrasle. U njoj će polaznici imati prilike okušati se u keramici, kiparstvu, slikarstvu…. Svatko od nas nosi umjetnika u sebi pa je ovo prilika da se oslobodi kreativna energija svakog pojedinca.

Oni kojima leže jezici će već od sljedeće srijede, 8. ožujka, imati mogućnost uz postojeću radionicu engleskog upisati i talijanski jezik. Upravo su jezici potreba sve većeg broja ljudi koji u opatijskom zaleđu uređuju starine ili pak grade moderne urbane vile te se uključuju u turističku ponudu Grada Opatije. Upisi su još uvijek otvoreni, pa se pozivaju svi zainteresirani da se prijave.

S radom su od 15. siječnja ove godine nastavile i sve prošlogodišnje radionice. Tako se Tai chi – meditacija u pokretu održava svakog petka od 19:30 – 20:30 sati. Od programa za odrasle nastavljena je i Radionica engleskog jezika i to svake druge srijede od 18:00 – 20:00 sati. Iako zahtjevan, program je od početka okupio šaroliko društvo polaznika u rasponu od 20 do 70 godina. Unatoč tome, svatko je  od programa, prilagođenog individualnim mogućnostima i predznanju, dobio maksimum. Srijeda će tako biti organizirana kao jezični dan u kojoj će se svakog tjedna izmjenjivati engleski i talijanski jezik kako bi svi zainteresirani mogli koristiti obje radionice.

Za odrasle je i nadalje u ponudi Radionica standardnih plesova – „..doza hormona sreće po koju odlazim svake srijede“ kako kaže jedna od polaznica programa. Radionica se održava srijedom s početkom u 20:00 sati. Plesati mogu supružnici, prijatelji, poznanici, prijateljice i sl., bitno je da se pleše u paru kako bi polaznici što kvalitetnije usvojili znanja.

Za najmlađe se nastavljaju plesna i kreativna radionica koje su i protekle godine bile prepune malih polaznika. Oni su dosad ostvarili nekoliko izložbi i nastupa, a marljivo se pripremaju i za nove izazove. Plesna radionica “Zvjezdice“ održava se petkom, i to za mlađu grupu od 17:00 – 18:00 sati, a za stariju od 18:00 – 19:00 sati. Kreativna radionica „Maštoljupci“ održava se svaki drugi utorak od 17:30 – 20:00 sati.

Zbog velikog interesa i ove godine su u planu novi periodični ciklusi Mindfulness radionice, kao Ekološko-vrtlarska radionica za koju također postoji velik interes pa je u planu jednu organizirati krajem ožujka.

Novi polaznici mogu se prijaviti za sudjelovanje u radionicama do kraja ožujka.

Svi programi provode se od strane Festivala Opatija u suradnji s Kreativnom industrijom. Za sve korisnike radionice i dalje besplatne zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Opatije.

Sve informacije o programima građani mogu dobiti na [email protected]  te se uključiti u one sadržaje koji ih zanimaju i vesele.

Source: novilist.hr

TomislavCrnkovic144

Learn More →