U nedjelju humanitarni ski festival na Platku

Prvi primorsko-goranski ski festival organizirali smo kako bi promovirali naše lokalno skijalište te na njega privukli što više skijaša i ostale publike

Zahvaljujući obilnim padavinama kao i optimalnim vremenskim kondicijama, humanitarna skijaška utrka koja se u sklopu 1. Primorsko-goranskog ski & snowboard festivala planirala održati zadnjeg vikenda u veljači, s uspjehom će to učiniti u nedjelju 5. ožujka s početkom u 9 sati.

Organizator joj je Hrvatska udruga ljubitelja skijanja koja postoji od 2015 godine. Iako podružnice ima po cijeloj Hrvatskoj, uz zagrebačku ova u PGŽ najstarija je i jedna od najaktivnijih. S obzirom da od ukupno šest tisuća članova, njih čak tisuću dolazi iz Primorsko-goranske županije, jasno je o kakvoj se sportsko-organizacijskoj snazi radi.

– Od svog nastanka bavimo se organizacijom jednodnevnih i višednevnih skijaških izleta uglavnom po Austriji te Italiji. Željeli smo u sve uključiti i naša skijališta, tako da smo organizirali skijaške utrke na Sljemenu te sada i na Platku. Želja nam je promovirati naša malobrojna ali predivna skijališta za koja smatramo da su odlični poligoni za prve skijaške korake, te za provođenje skijaških aktivnosti, a najveća prednost im je blizina.

Prvi primorsko-goranski ski festival organizirali smo kako bi promovirali naše lokalno skijalište te na njega privukli što više skijaša i ostale publike.

Istaknuo nam je to Domagoj Persen, čelnih čovjek riječkog ogranka HULJS-a kao i organizacijskog festivala na Platku.

Pokrovitelji festivala su Primorsko-goranska županija kao i Goranski skijaški centar Platak, a uz samu humanitarnu utrku, sastoji se od utrke za rekreativce, ski testova i demo vožnji, kao i svečanost te zabave koji su na redu nakon sportskog dijela događanja. Sav prikupljeni prihod od kotizacija biti proslijeđen nekoj od udruga koja skrbi o potrebitima o čemu će se odluka donijet u dogovoru s GSC Platak.

Source: novilist.hr

TomislavCrnkovic144

Learn More →