Disciplinski sudac imat će pune ruke posla nakon derbija, letjele su baklje i čaše, a Ante Erceg je vrijeđao suce i nakon utakmice!

RIJEKA Disciplinski sudac  SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, imat će pune ruke posla nakon susjedskog derbija u Puli. Izvješće delegata nakon utakmice prepuno je incidentnih situacija. Navijači oba kluba su osim niza uvreda u nekoliko navrata u travnjak ubacivali čaše, a letjele su po travnjaku Aldo Drosine i – baklje. Jasno je da će Klakočer sve to pretvoriti u novčane kazne. Puljani su prijavljeni i zbog šest žutih kartona, a pod posebnom prismotrom bit će njihov napadač Ante Erceg koji ne samo da je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton,  već je sucu Titliću uzeo bilješke s kartonima i rasparao ih bacivši ostatke demonstrativno na travnjak.

Istina, Erceg se javno ispričao nakon svega, no po odlasku s travnjaka napravio je još jednu glupost koja mu nimalo ne ide u prilog. Prema izvještaju delegata s  vrijeđanjem sudaca nastavio je i nakon utakmice (J… vam mater lopovsku).

Napadač Istre 1961 zbog isključenja će sigurno preskočiti iduću utakmicu svoje momčad, dobit će i novčanu kaznu, no disciplinski pravilnik HNS-a je posebno osjetljiv na naguravanje/odgurivanje, psovanje ili vrijeđanje suca.

Ercegovi prijestupi su obuhvaćeni svim ovim pojmovima. Klakočer u tom slučaju može Ercegu odrezati zabranu igranja od jednog do pet mjeseci, odnosno od dvije do deset utakmica. U prijevodu to bi u najgorem raspletu situacije za Ercega moglo značiti da će biti prisiljen preskočiti ostatak sezone!

Source: novilist.hr

TomislavCrnkovic144

Learn More →