Vegeta i Argeta zajedno u lov na kupce u SAD-u i Austriji! Dogovorena izvozna podrška, Dalić i Tedeschi su zadovoljni

Dvije vodeće hrvatske proizvodne kompanije, Atlantic grupa i Podravka, dogovorile su suradnju u SAD-u i Austriji, piše Danica.hr.

Dvije kompanije uvele su jedinstvenu praksu uzajamne izvozne podrške, koja podrazumijeva da će Atlanticova distribucijska kompanija u Austriji osigurati podršku plasmanu Podravkinih proizvoda na austrijskom tržištu, a istovremeno će Podravka putem svoje kompanije u SAD-u plasirati Atlanticove proizvode na tržište SAD-a.

“Ostvarivanje sinergije Podravke i Atlantica na tržištu Austrije i SAD-a je važan iskorak u praksi poslovanja hrvatskih kompanija u inozemstvu. Iznimno sam time zadovoljna jer će to značiti veći izvoz i jačanje prisutnosti na euopskom i američkom tržištu“, poručila je Martina Dalić, predsjednica uprave Podravke.

“Vegeta i Argeta kao naši najistaknutiji izvozni brendovi, uz ostali naš portfelj, prirodni su saveznici u nastupu na internacionalnim tržištima. Ponosni smo na ovaj dogovor koji ima vrlo jasnu logiku korištenja zajedničkih prilika. Otvorenost, povjerenje i interes za pronalaženjem sinergija na putu stvaranja nove vrijednosti su pravi temelj odnosa Podravke i Atlantic grupe”, istaknuo je Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantica.

Source: slobodnadalmacija.hr

TomislavCrnkovic144

Learn More →