Lukašenko: Priveden “terorist” koji stoji iza pokušaja sabotaže zračne baze

“Sigurnosna služba Ukrajine, vodstvo CIA -e, iza zatvorenih vrata, provode operaciju protiv Republike Bjelorusije. Terorist je bio obučen”, rekao je Lukašenko

Bjelorusija je u utorak privela “terorista” i više od 20 suučesnika koji su radili s ukrajinskim i američkim obavještajnim službama na pokušaju sabotaže bjeloruske zračne baze, prenijela je novinska agencija Belta izjavu bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka.

Bjeloruski antivladini aktivisti priopćili su prošlog mjeseca da su raznijeli sofisticirane ruske vojne nadzorne zrakoplove u napadu dronova na aerodrom blizu bjeloruskog glavnog grada, a tu tvrdnju osporavaju Moskva i Minsk.

“Sigurnosna služba Ukrajine, vodstvo CIA -e, iza zatvorenih vrata, provode operaciju protiv Republike Bjelorusije. Terorist je bio obučen”, rekao je Lukašenko, prenijela je novinska agencija Belta.

Lukašenko je rekao da je zrakoplov pretrpio samo površinsku štetu u napadu izvedenog pomoću “malog drona”, izvijestila je Belta.

Osumnjičeni, koji je pritvoren zbog napada na zrakoplov Beriev A-50, rusko-ukrajinski je državljanin, prenijela je Belta izjavu bjeloruskog predsjednika. Do sad je uhićeno više od 20 osoba povezanih s incidentom, a ostali osumnjičeni još uvijek se skrivaju u inozemstvu, dodao je.

Lukašenko, bliski saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina koji mu je dopustio da koristi teritorij Bjelorusije za invaziju na Ukrajinu prošle veljače, ponovio je da Bjelorusija neće biti “uvučena u” sukob.

“Ako mislite da ćete nas sutra uvući u rat, koji danas već bjesni po Europi, u krivu ste”, rekao je Lukašenko u poruci Kijevu i Washingtonu kako prenosi Belta.

Ranije je rekao da će Bjelorusija izravno ući u rat samo ako Ukrajina napadne bjeloruski teritorij.

Kijev je već dugo zabrinut zbog potencijalne nove invazije s bjeloruskog teritorija, rizika koji ga prisiljava da nastavi štititi svoju sjevernu granicu u vrijeme kada ukrajinske snage vode žestoke borbe protiv Rusije na jugu i istoku.

Source: novilist.hr

TomislavCrnkovic144

Learn More →