Ukupni pobjednik drugog izdanja regate od Pule do Cresa je jedrilica Cleansport

Skiperica Petra Kliba na pobjedničkom je maksi krstašu oko sebe okupila još 11 žena iz devet europskih zemalja koje je upoznala na raznim jedriličarskim projektima. Većina se upoznala tek na ovoj regati

CRES – Drugo izdanje regate Full Moon održane na relaciji od Pule do Cresa otvorilo je ovogodišnju sezonu jedrenja na Sjevernom Jadranu u kategoriji krstaša. Glavni organizator regate je JK Delfin iz Pule, a creski JK Reful uključio se kao suorganizator.

Iako se ove godine na regatu prijavilo čak devedesetak jedrilica, na cilj u Cresu, sukladno svim pravilima, zbog nepovoljnih uvjeta za plovidbu pristiglo ih je svega pet. Pobijedio je maksi krstaš CleanSport One sa skipericom Petrom Kliba, koja je oko sebe okupila još 11 žena iz devet europskih zemalja koje je upoznala na raznim jedriličarskim projektima. Neke od njih imale su natjecateljskih iskustava, dok su druge tek završile školu jedrenja, ali nikada nisu jedrile sve zajedno, a većina se upoznala tek na ovoj regati.

Uz CleanSport One kao ukupnog pobjednika, čija je skiperica od domaćina dobila cijeli pršut, nagrade su dodijeljene u više kategorija jer su jedrilice bile razvrstane u skupine, a bodovalo se po OPEN i ORC sustavu.

Neovisno o tome jesu li u Cres dojedrile ili su morale uključiti motore, sve su se posade okupile u restoranu Nono Frane, gdje im je organizirana zajednička večera i podjela nagrada, a zabavljao ih je Paolo Kaštelan sa svojim bendom. Nakon druženja u restoranu Nono Frane fešta je nastavljena u lokalnim kafićima kojima je za tu priliku gradonačelnik Marin Gregorović odobrio produženo radno vrijeme.

– Nakon što smo se lani rado uključili u organizaciju Full Moon regate, s istom aktivnosti nastavljamo i ove godine. Cilj je ovog događanja, ali i brojnih drugih koje organiziramo, pozicionirati Cres kao poznatu nautičku destinaciju, te odličnu destinaciju za organizaciju regata u svim kategorijama, istaknuo je Marčelo Damijanjević, predsjednik JK-a Reful.

Source: novilist.hr

TomislavCrnkovic144

Learn More →