Mađari “žarili i palili” po Zagrebu. Sumnjiče se za čak 39 djela, a krali su torbice i novčanike te “peglali” kartice

Ilustracija / Foto V. KARUZA

Ilustracija / Foto V. KARUZA

Zajedno obilazili lokacije na području Centra, Dubrave, Trešnjevke, Sesveta i Maksimira

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom mađarskih državljana starosti 48, 49 i 56 godina zbog sumnje u počinjenje 18 krađa i 21 računalnu prijevaru od čega pet produljenih kaznenih djela, tri u pokušaju i pet produljenih kaznenih djela računalna prijevara u pokušaju.

Sumnja se da su se 6. siječnja, 22. i 24. veljače, 2. i 10. ožujka ove godine, prema prethodnom zajedničkom dogovoru, a s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi, Audijem, mađarskih nacionalnih registarskih oznaka, dovezli na područje grada Zagreba upravo s namjerom počinjenja kaznenih djela.

Naime, tim su danima zajedno obilazili lokacije na području Centra, Dubrave, Trešnjevke, Sesveta i Maksimira na kojima se građani okupljaju, a riječ je o hotelima, restoranima i caffe barovima.

U pogodnim trenucima, u različito doba dana, osumnjičeni su koristili nepažnju građana te otuđivali njihove torbice, odložene u ugostiteljskim objektima prilikom boravka građana u njima, dok su neke od krađa, sumnja se, počinili na način da su iz jakni i kaputa građana otuđivali njihove novčanike.

U jednom su slučaju, sumnja se, jednako postupili i u prostoru visokoobrazovne ustanove na području Maksimira kada je žrtva njihove krađe bio zaposlenik te ustanove.

Naime, u podnevnim satima iskoristili su njegovu odsutnost iz ureda te su iz unutrašnjeg džepa jakne otuđili novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama.

Ubrzo potom, osumnjičeni su otuđenom bankovnom karticom na obližnjem bankomatu podignuli novac s računa oštećenog, a na takav način su postupili i u više navrata na štetu građana čijih su se bankovnih kartica u krađama prethodno domogli, dok u pojedinim slučajevima u tome nisu uspjeli jer su bankovne transakcije bile odbijene.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Source: novilist.hr

Tomislav Crnkovic

Learn More →