Ugostitelj kuharu nudi plaću od dvije tisuće eura, konobaru više od tisuću. No razgovori s kandidatima su ga šokirali

Ugostitelj iz Istre koji je putem natječaja tražio više djelatnika za svoj objekt: kuhara/icu, konobara/icu, servirku i pomoćnog kuhara/icu, za Glas Istre podijelio je neugodno iznenađenje koje je doživio pri susretu s kandidatima.

Kako je ispričao, za posao mu se, od 25 raspoloživih nezaposlenih za ta radna mjesta, sa Zavoda za zapošljavanje javilo njih četvero, i to samo da bi dobili potvrdu da su se odazvali.

“Za kuhara nudim plaću od dvije tisuće eura, za konobara nešto više od tisuću, a za servirku i pomoćnog kuhara/icu plaća je tisuću eura”, kaže ugostitelj za Glas Istre o ciframa koje je im ponudio.

No, odgovori kandidata su se, dodaje, sveli na to da ili nisu zainteresirani za taj posao, rade u fušu, ili pak rade u inozemstvu i trenutno im status nezaposlene osobe u potpunosti odgovara. Stekao je, kaže, dojam da su se odazvali intervjuu samo da bi zadovoljili formu i dobili pečat.

Opisujući svoj susret s kandidatima, stekao je, kako kaže, dojam da je riječ o ljudima koji traže posao, a mole Boga da ga ne nađu.

Source: slobodnadalmacija.hr

Tomislav Crnkovic

Learn More →