Fotografija snježnog prizora s Platka razbuktala maštu: Prije ćemo opet na sanjkanje nego na kupanje

Kako se kaže da koliko ima ljudi, toliko ima i ukusa, tako i hladno i kišovito vrijeme ima svojih pobornika. A ima i momenata vremskih prilika o kojima ne razmišljamo dok se probijamo kriz sivilo kiše nošene vjetrom.

Naime ta kiša na višim visinama pretvara se u snijeg, koji pak raduje mnoge. Tako je na Facebook stranici riječkoga Fiumana objavljena idilična crno-bijela fotografija noćnog snježnog prizora s kratkom legendom: “Eto nam malo friškog snijega na Platku pred vikend”.

Ta kratka bilješka u mnogima je zatitrala lijepa vikend-očekivanja pa je objava potaknula niz komentara.

“Dabogda padao cijelo ljeto”, napisao je jedan komentator, uz brojne lajkove. “Prije ćemo opet na sanjkanje nego na kupanje”, prisnažila je jedna komentatorica. “Idemo odvesti djecu na zadnje sanjkanje ove godine”, dodala je druga.

Kako to obično biva na društvenim mrežama, neki su se i našalili i sve povezali s nedavnom nemilom tučnjavom, točnije premlaćivanjem djelatnika HGSS-a na Platku. “Oće opet biti neka tuča zna li se šta?”, upitao se jedan korisnik. “Bit će i BMW-a”, dodao je drugi. Treći je spomenuo “Platak fight night”….

Za fanove snijega iz Splita i Dalmacije, možemo poželjeti malo snijega i na dalmatinskim planinama da oni koji to vole provedu neočekivani, lijepi i snježni vikend u Dalmaciji u srcu travnja.

Source: slobodnadalmacija.hr

Tomislav Crnkovic

Learn More →