Svi su se pitali kad će se vratiti i evo ga: EgoFree Festival ‘slijeće‘ na Tursku kulu, stižu i face, donosimo program

EgoFree Festival nakon višegodišnje pauze napokon se vraća na splitsku Tursku kulu 28., 29. i 30. travnja u organizaciji udruge Underground Control i uz podršku Info Zone, Cirkus Kolektiva i Ubijmo Dosadu, gdje će uz bogat glazbeni, popratni i izlagački program svi građani Splita opet imati priliku, bez obzira na dob, pronaći neku aktivnost za sebe te uživati u dobroj energiji i predivnoj prirodi.

“Brojni naši prijatelji i pratitelji na društvenim mrežama pitali su nas, u ovoj pauzi zbog Covid pandemije, kad će opet festival i jedva su čekali da najavimo ‘comeback’ i eto ove godine smo to napokon i dočekali. Brojne pozitivne reakcije i nasmijana lica posjetitelja dokaz su da Splićani znaju uživati i da je festival ovakvog karaktera prijeko potreban. Slavimo kreativnost, zajedništvo i ljubav bez obzira na godine” – kaže nam Miro Burić, organizator.

Posjetitelje očekuje bogat glazbeni program u kojem će se predstaviti domaći umjetnici, ali i oni iz inozemstva gdje u goste stižu impresivna imena kao bend MY BABY i Vince Watson koje smo u Splitu već imali prilike doživjeti.

U Čudesnoj šumi i Kuli O‘Cvića očekuju vas:

Koncertni program:

My Baby live/Amsterdam

In Roots live/Split

Glazbena Selekcija/DJ program

Vince Watson/Szafran/Dj Jock/Zookey/Toni Juranović/Adriatic Social Club Dj‘s/Banana zvuk/Luka TBF/Cid/Sola/Ante Jakir/Dbart/Cruise Dj‘s/Smalltown Boy/Manitu/Komoda/Suni/Srki/Dzoolescu/Beepolar/Mr.Bizz/Tri Kuma/Daff/Duje Lalin/Dama Dama/Freeda/Barley/Juri Paik/Mokosh/Škvorc/Iris/Miro

After partiji će se odžati u Judinom drvu.

Brojne radionice te bogati popratni program velikim dijelom na sebe su preuzeli oni koji u gradu Splitu već imaju dobru reputaciju te ulažu veliki trud u zajednici, a to su Info zona, Ubijmo dosadu i Cirkus kolektiv. Tako će posjetitelji ove godine u sklopu Pazariuma imati prilike kupiti neki unikat ili vintage komad, uživati u kutku društvenih igara u pravom malom vremeplovu gdje igrači mogu donijeti i svoje društvene igre, kreativno se izraziti u Kreativnom kutku uz kreativni zadatak gdje je bit družiti se uz razgovor te šalicu čaja, te na Sajmu razmjene rabljenih predmeta odnijeti ili donijeti pet rabljenih predmeta.

Jedan dio EgoFree festivala okupirati će i brojni kreativci te njihove rukotvorevine, a ovim putem organizatori pozivaju sve kreativce koji žele izložiti svoje rukotvorevine ili volontere da se jave na mail [email protected].

U sklopu Ego Free festivala udruga Autizam 365 imat će svoj štand na kojem će promovirati kampanju #autizam365 i na kojem će prikupljati donacije za organizaciju ljetnog kampa, odnosno dežurstva za vrijeme ljetnih školskih praznika tijekom kojih bi se djeci osigurale likovne, glazbene i sportske radionice te radna okupacija za odrasle autiste.

“Ovo je mjesto gdje svatko može pronaći neku aktivnost za sebe i uživati u kvalitetnoj glazbi bogate domaće scene, te ova dva također fantastična inozemna gostovanja garantiraju sjajan provod. Oduvijek sam sanjali da radimo event na kojem nema ni jednog incidenta i zelenu oazu koja će okupiti sve generacije i baš smo to postigli.

A kad tome dodamo da svako izdanje festivala daje podršku onima u zajednici koji nas najviše trebaju, a to su ove godine štićenici Udruge Autizam 365 i njihovi roditelji sve dobiva jos bolji smisao, a to je da se drzimo skupa i da smo tu jedni za druge.” kaže nam Miro Burić, organizator i zaključuje:

‘Još jednom pozivamo građane da pripreme dekice te razglase najmilija da dođu u ovu zelenu oazu i pravi glazbeno kreativni retreat za sve generacije i za sva tijela.’

Source: slobodnadalmacija.hr

Tomislav Crnkovic

Learn More →