Na jedan dan splitski uredi bit će prazni

18. svibnja stotine poslovnjaka iz Splita i okolice uredske će cipele zamijeniti tenisicama za trčanje. Sedma sezona B2Runa i ove će godine najveći teambuilding u Hrvatskoj dovesti najprije na splitsku Rivu.

Stara uzrečica kaže “Prvi se pamte”, pa je tako i Split ostao zapamćen kao grad gdje se jedinstven poslovno-sportski događaj B2Run iz godine u godinu održava prvo u gradu podno Marjana, a zatim u ostala tri grada – Rijeci, Osijeku i Zagrebu.

Sedma je sezona pred vratima, a 700 poslovnjaka iz Splita i okolice, koliko ih se očekuje na ovogodišnjem B2Runu, postat će dio međunarodne priče koja iz jedanaest država svijeta svake godine okuplja više od 250.000 ljudi iz poslovne zajednice.

Prilika za druženje i jačanje timskog duha

Istraživanje je pokazalo da je 40% kompanija u Hrvatskoj nakon pandemije prigrlilo praksu hibridnog načina rada, koje sa sobom, osim pozitivnih, donosi i negativne posljedice. Ono što nedostaje u takvom modelu rada je suradnja i interakcija unutar tima, što posljedično sa sobom nosi probleme izoliranosti, usamljenosti i nepovezanosti tima.

Tvrtke koje od 2015., kada je B2Run prvi put organiziran, bez iznimke svake godine prijavljuju svoje ekipe najbolje mogu posvjedočiti o benefitima koje B2Run donosi jednom poslovnom timu.

Da je riječ o jedinstvenom događaju i vrsti teambuildinga koji je šteta ne proživjeti s kolegama, svjedoči i Željko Marčec, kapetan tima Centar za vozila Hrvatska: “Sudjelovanje u B2Runu doprinijelo je većoj povezanosti i osjećaju zajedništva u timu, što je pozitivno utjecalo na motivaciju i produktivnost na poslu. Kao kapetan, htio sam potaknuti kolegice i kolege da se aktivno uključe u nešto što je zdravo, izazovno i zabavno. Također, htjeli smo pokazati da smo kao tvrtka sposobni postići velike stvari kada radimo zajedno kao tim. U prvoj godini sudjelovanja bilo nas je šest u timu, a u zadnjoj 117.”

Hoće li Centar za vozila Hrvatska, HEP ili Špica sustavi i ove godine podignuti plakete na pobjedničkom postolju ili će im neka druga ekipa od preko 60 prijavljenih pomrsiti planove, doznat ćemo 18. svibnja, kada će splitski uredi ostati prazni.

Tko sve može sudjelovati?

Do 28. travnja kompanije na području Splitsko-dalmatinske županije, kao i cijele Hrvatske, imaju priliku okupiti svoje timove i prijaviti se na B2Run 2023. To će biti jedinstvena prilika za neformalno druženje, ali i druženje s kolegama iz drugih kompanija. Prijaviti se mogu velika, srednja, mala poduzeća i obrti, a trkačko iskustvo nije uvjet s obzirom da se stazom od pet kilometara može i prošetati. Oni koji nisu vični trkači, svoje druge kvalitete zbog kojih su važan dio tima mogu pokazati na after run partyju, gdje se uz pivo i dobru glazbu nastavljaju prepričavati anegdote sa staze.

Sve detalje o najvećem teambuildingu u Hrvatskoj i prijavama pročitajte na www.b2run.hr  

Source: slobodnadalmacija.hr

Tomislav Crnkovic

Learn More →