Fotografija koja je raznježila društvene mreže: HGSS-ovac u Gračacu spasio psa od poplave

Spasioci su mnogo puta diljem svijeta pokazali koliko veliko srce imaju. Vatrogasci, policajci i razne druge službe neće ignorirati životinju koja je u nevolji. Nakon potresa, poplava, požara – oni uvijek pomažu i onima koji ne mogu govoriti.

I naše su službe takve, a posebno se ističe HGSS. Oni nikada nisu propustili priliku da pomognu nekoj životinji, često dolazeći u višesatne akcije kako bi spasili nekog psa na visokoj stijeni ili na dnu ponora. Svaki im je život važan i nikad ne odbijaju pomoći. Koliko veliko srce imaju dokazali su još jednom u poplavama koje su pogodile Gračac. Jedan od spasitelja snimljen je kako hoda kroz vodu i u naručju drži malenog psa, prenosi Jutarnji list.

Komentatori su na društvenim mrežama bili dirnuti ovom gestom.

– Ljudi zaborave odvezati životinje s lanca i one se nemaju šanse same spasiti – napisala je jedna žena, a druga je dodala da bi trebalo ljudima izdati i službene upute ljudima u vezi životinja u slučaju požara ili poplava. Ovako ih mnogi ostave zatvorene i na lancima, dodala je, i time ih uglavnom osude na smrt.

Source: slobodnadalmacija.hr

Tomislav Crnkovic

Learn More →